AMC márka

Az AMC Elettronica 1974-ben alakult, és a vállalat által tervezett első termék a Pavia Egyetemmel együttműködve – ez a “RIVELA” mikrohullámú detektor. Az olasz és a külföldi piacon azonnal hatalmas választ váltott ki. Néhány éven belül a Társaság a biztonsági ágazat sikeres szereplőjévé vált, annak ellenére, hogy ez még mindig ismeretlen szektor az olasz iparban, ami a legmagasabb hatással van az érzékelők magas színvonalú tervezésére és helyi gyártására. A 80-as években az AMC úgy döntött, hogy elindítja a riasztásvezérlő egységeket, a tárcsázókat és a szirénákat a már most megalapozott érzékelő piacra. A 80-as évek közepén elindult az EL80 – az első AMC riasztórendszer, míg négy évvel később az első tárcsázó vokális szintézissel került bevezetésre a CT901SV. A 90-es évek jelezték a forradalmi változásokat a biztonsági piacban, és az AMC készen állt erre a keresletre az első távirányítható és rádiós rendszer elindításával. Az AMC mindig mozog az időkben, ezen a napon, a Milánói Nemzetközi Biztonsági Vásáron a 98-as években bemutatja a C136 Riasztásvezérlő Egységet, egy teljesen PC programozható rendszert modemen keresztül, valamint a CR100 rendszert, amely teljes lítiumionos akkumulátort tartalmaz rádiós riasztórendszer.

Ma az AMC jól megalapozott nemzetközi elosztóhálózattal rendelkezik, amely kiváló termékekkel rendelkezik, “Olaszországban készült”, és különös figyelmet fordítva a részletekre a termékek tervezése során. Ezt jól felismerte az iparág, bizonyíték arra, hogy ez a számos díjat kapott az ügyfelek igényeinek és elvárásoknak. Az AMC egy teljesen olasz tulajdonú vállalat. Fő tevékenységük a riasztóberendezések gyártása és forgalmazása. A cég székhelye Alzate Brianza városában található, Como közelében, Milánótól csak 30 km-re északra, amely könnyen megközelíthető az A4-es és az A8-as autópályán keresztül – eléggé központos és könnyen megközelíthető mind a 3 fő repülőtérről: Bergamo, Milano Linate és Milano Malpensa.
A Lurago d’Erba-nál, néhány kilométerre a székhelytől, van egy tesztlabor és egy teljesen automatizált gyártósor az SMT technológiai elektronikus táblákhoz. A laboratórium harmadik személyeknek képes teljesíteni a CE-típusjóváhagyásokat a teljes, legmagasabb és legkorszerűbb technikai eszközöknek köszönhetően. A termék nagyobb garanciája érdekében az üzlet további jóváhagyást kér a külső hatóságoktól, akik folyamatosan ellenőrzik a berendezést, hogy lehetővé tegyék a jó minőség fenntartását.